VERGADERWIJS

Effectief vergaderen tips

Wilt u het optimale uit uw vergaderprocessen halen? Dan bent u bij Vergaderwijs aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor een goede verslaglegging van uw vergadering. Daarnaast helpen wij u om uw vergadering zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten, zodat u en uw bedrijf het maximale uit een vergaderproces kunnen halen. Effectief vergaderen doet u met de tips van Vergaderwijs!

Effectief vergaderen met Vergaderwijs

Vergaderwijs weet hoe u het grootste rendement uit uw vergaderproces kunt halen. Het inschakelen van Vergaderwijs is daarnaast kostenbesparend omdat inhoudelijke en procesmatige analyses worden gecombineerd tot één verslaglegging. Bij Vergaderwijs kunt u niet alleen rekenen op deskundige tips en adviezen, maar ook op:

  • Topkwaliteit verslaglegging
  • Inzicht in het inhoudelijk en/of bestuurlijk verloop van het besluitvormingsproces
  • Visieontwikkeling met betrekking tot de te kiezen beleidsrichting
  • Procesbewaking

Verschillende effectieve verslagvormen

Elke vergadering vraagt om een eigen vorm van verslaglegging. Daarom werkt Vergaderwijs met vier verschillende verslagvormen. De actie- en besluitenlijst is een zeer summier overzicht van de besluiten die tijdens de vergadering zijn genomen en de acties die uit de vergadering voortvloeien. Het samenvattend verslag op onderwerp geeft op beknopte wijze het verloop van de vergadering weer, waarbij de verstrekte informatie in enkele zinnen wordt weergegeven en de besluitvormingen worden genotuleerd. Dan is er het uitgebreid samenvattend verslag op onderwerp of spreker. Hierbij wordt de meest relevante informatie verstrekt, worden besluitvormingen genotuleerd met daarbij de argumenten die aan het besluit ten grondslag liggen en worden diverse meningen weergegeven. Tot slot is er het woordelijk verslag. Deze vorm wordt uitsluitend in uitzonderingen gehanteerd. Neem voor een uitgebreide uitleg over de verschillende verslagvormen contact met ons op.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat Vergaderwijs voor u en uw bedrijf kan betekenen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Bel naar 06 – 41806332 en ontdek de vele voordelen van onze unieke service. Voor de meest effectieve tips voor het vergaderen moet u bij Vergaderwijs zijn!

Vrijblijvend informatie aanvragen
De slimme manier van vergaderen

Vergaderen is een tijdrovende bezigheid, niet alleen vanwege de vergadertijd op zich maar ook vanwege de tijd die is gemoeid met het inzichtelijk maken van hetgeen tijdens de vergadering aan de orde en van invloed is geweest. Uitbesteding aan een professioneel bureau zoals Vergaderwijs biedt u niet alleen optimale verslaglegging, maar ook maximaal inzicht in de processen die de finale besluitvorming beïnvloeden.